Kni virtuve

love yourself more

Cīņā ar aukstumu

Lai arī esmu dzimusi teju vai aukstākajā Latvijas nostūrī un principā man būtu jābūt aukstumizturīgai, jau devīto gadu katru rudeni mani pārņem šausmas un patiess riebums pret Rīgu, kad tā sāk atsalt, kad apkures pieslēgšanai nepieciešama astoņu grādu vidējā temperatūra, kad ārā ir vēss un neciešami mitrs gaiss. Tieši tas Rīgā aukstumu padara tik nepatīkamu – mitrums! Tas ir galvenais iemesls, kāpēc Ziemeļpola mīnus divdesmit grādi vienmēr būs patīkamāki par Rīgas mīnus piecpadsmit.

Nomocījusies, sasīpolizējusies un tēju pārdzērusies, kritu izmisumā, ka darbi nesokas, deguns salst, rokas pārvēršas ledū, bet kājas jau sen vairs nejūtu. Mētājoties šurpu turpu pa māju, draudot izplūst asarās, pieņēmu lēmumu pagatavot vakariņas cepeškrāsnī un paralēli tam, kamēr tās tur gatavosies, pievērsties haosa novēršanai. Nekas tik ļoti nepalīdz sasildīties kā vigrinājumi ar putekļu sūcēju, trauku mazgāšana un smiekli.

Tīra māja un gardas vakariņas.
Ja jums mājās ir patisons, bumbieris un zilais siers, tad var darīt šādi:
1. patisonam izgrembj viduci, pirms tam gan saglabājot “cepurīti”.
2. sagriež bumbieri, zilo sieru un patisonu 5 minūtes mazlietiņ pavāra verdošā ūdenī, lai tas ātrāk pēc tam gatavotos.
3. pilda patisona viducī kārtu kārtām bumbiera šķēlītes un zilo sieru, piešauj kādu garšvielu, micīti liek virsū un cepeškrāsnī iekšā. Visu pārējo jūsu vietā paveiks cepeškrāsns. Tikmēr varat pievērsties kādiem citiem mājas darbiem un sagatavoties vienkāršām, bet trakoti gardām vakariņām.

Otrais variants, kā sildīt māju ar cepeškrāsni un vēl galu galā tikt pie vakariņām, būs šāds:
Vajadzēs kabaci, sēnes, sīpolu, zilo sieru un vēl kādu parastāku sieru, kinzu vai kādu jums tīkamāku zaļumu.
1. Ņem cukinī vai kabaci, vai kā nu kurš to sauc. Šķēlē uz pusēm, izgrebj viduci un ieliek pavārīties piecas minūtes, lai arī šis pēc tam gatavotos ātrāk.
2. paralēli tam nomizo sīpolu un sagriež šampinjonus vai dajebkuras citas sēnes, kuras uzskatāt par labām esam. Liek sviestā uz pannas apcepties.
3. Izgrebtajās cukinī laiviņās liek slāni ar zilo sieru, pa virsu tam apceptās sēnes ar sīpoliem, kinzu, atkal sēnes, atkal zilo sieru un cepeškrāsnī iekšā. Visu pārējo dara cepeškrāsns. Pašās beigās vēl tikai uzliek pa virsu parastāka siera šķēli, lai tā izkūst.
Vakariņas galdā, silta māja un paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks.

Tā arī es, izmisuma un radošās krīzes pārņemta, kļuvu mazliet laimīga.

Lai varena jaunā darba nedēļa!

Foto moto loto

Atvilktne: Kni.stāsts
  • Eleven saka:

    man palīdz t.s. ziemas zupas – zirņu, pupiņu. tādas biezākas..
    bet vispār apsveru domu vilkt ārā sildītāju.

    10/10/2011 at 10:49

Leave a Reply