Kur ta cepsi?

Šovakar uznāca kāre pēc pildītajām pankūkām.
Jau rimi ieliku groziņā tās ar sieru un žāvēto gaļu, kad pēkšņi attapos.
Paskatījos uz sevi un pajautāju: kur ta’ cepsi?
Man joprojām nav pannas.
Sametās skumji.
Pankūku manās mājās vēl kādu laiku nebūs. Ne pašcepto, ne pirkto pildīto.

Ieteikumi, kā nopirkt labu pannu?

Published by

Kni

Love yourself more

16 thoughts on “Kur ta cepsi?”

  1. Es nopirku Tefal pannu. Jo divas parastās (bez teflona pārklājuma) vnk izmetu. Lai gan nebija pirktas par lētu naudu. galu galā abām radās vainas. Vienai parādījās no ūdens nosēdumi (man ir slimība – mazāk izmantot eļļas un vairāk sutināt ūdenī, jo gaļai ir jau tā savi tauki iekšā un uz tiem uzcept pilnīgi pietiek.) Tefal panna laba lieta, tfu-tfu-tfu vēl nekas nav tajā piededzis. Nav problēmu ar pannas kātu (otrai pannai visu laiku skrūvējās nost, man apnika, un izmetu). Galvenais nosacījums – koka lāpstiņa! :)
    Man no 2007. gada ir parastā Tefal panna (ir kā jauna), bet nesen nopirku Tefal wok pannu. Vajadzēja uzreiz tādu ņemt. Tajā var gan kotletes uzcept, gan karbonādes, gan mērces, risotto utt…

    Speciāli Tev, izraksts no Ievas virtuve 2009. gada Nr4

    “Panna. Tai jābūt smagai. Svarīgi, lai pannai būtu mazāk plastmasas un vairāk metāla daļu, jo, novietojot to uz plīts tālākajiem riņķiem, plastmasas detaļas karstumā vienkārši sakūst. Izturīgākās pannas meklē veikalos, kas paredzēti profesionāļiem, piemēram, Gemoss. Restorānos, kur ar tām strādā no rīta līdz vakaram, to kalpošanas laiks varētu vūt kādu gadu, mājās kādas 5 reizes ilgāks. Nav nekādas vainas arī jaunākās paaudzes teflona klājuma pannām, arī tās ir diezgan izturīgas. Pannai noteikti vajadzētu arī vāku. Stikla vai metāla – tas ir gaumes jautājums. ” /iesaka “Ostas skati” šefpavārs Ingmārs Ladigs./ :)

  2. tajā jaunajā unītī uz dzirnavielas ir Brabantia veikals. un tur tikko nopirkām savu jauno pannu. ritīgi smaga. un galvenais, ka ar keramisko virsmu. jo teflons, grozies kā gribi, tomēr ir indīgs. keramiskā nerauj klāt neko, sajūta pat labāka, kā teflona. iesaku.

    bet ir bijuši arī tādi laiki, kad panna mājā nav un pildītas pankūkas ceptas gan katliņā, gan tajā stikla siltumtraukā, kādi pateicoties rimi uzlīmīšu sērgai, tagad noteikti ir katra kārtīga latvieša mājā. :)

    1. Par teflonu esmu dzirdējusi stāstus, tāpēc gribas no tā izvairīties. Šodien ieiešu uzmest aci un izpētīšu.
      Mums darbā Brabantia ir sadarbības partneri, bet vienai pannai un katliņam labāku cenu jau nedos :D
      Em., apsveicu ar atgriešanos!

    1. Redzēju. =)
      Negribu tajā neko cept un tuvāko dienu laikā iegādāšu savu. Šodien izcilāju brabantia pannas un rīt apskatīšu vēl vienu ieteikumu. Kamēr to nav, cepeškrāsns ir mana draudzene… ja neskaita to joku, ka apsvilināju nejauši roku. Būs rēta.

      1. Pret šito rokas apsvilināšanu iesaku mājās turēt Lavandas ēterisko eļlu, jo ja jau tev šī kustība reiz ir “izdevusies” – tici man – būs vēl (no pieredzes) un lavanda uz brūcēm dara brīnumus! ;)

      2. o jā, es apdedzināju abas rokas simetriski. Rētas tiešām paliek, bet nav pārāk uzkrītošas, tikai dzīst ilgi. Risinājums – pirkt garos karstumcimdus. FYI – es neesmu nopirkusi :D

  3. Čuguna. Tikai un vienīgi:) Arī pankūkas var cept.
    – var skrāpēt ar dakšiņu, cik tīk, jo nav, kam atdalīties
    – kārtīgs dibens
    – noteikti dzīvos ilgāk par tevi
    – smaga, sekojoši fizkultūra mājās (apmest pankūku varētu būt daudz jātrennējas)
    – netērēsi trauku mazgājamos līdzekļus, jo nedrīkst
    – ja ir tāda paša materiāla rokturis, var likt arī cepeškrāsnī
    – zagļi, tādu ieraugot, bēg pa gabalu
    – robežās 20-30 Ls var dabūt nu ļoti labu

  4. Un labas čuguna pannas ir nopērkamas Stockman, tur starpcitu no šīs nedēļas ir atlaides 4.stāvā, ir vērts ievērtēt. Vispār visas virtuves lietas, kas pirktas tur kalpo godam un ir labas kvalitātes. Un tas, ka tur viss ir vissdārgākais ir mīts! :)

  5. Biju to čugunu pacilāt.. nu vai ziniet. Zagļi, ieraugot mani ar tādu pannu, noņirgtos līki, jo tā, kas tur bija.. khe khem.. nav ceļama. Tur ne tikai pankūku nevarēs apmest otrādi, tur pat kartupeļu cepšana (lai gan es nemēdzu tādus cept) būtu gatavās šausmas. Man patīk ēst, bet pirms ēšanas piedzīvot tādas mokas.. nē, paldies :D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.