Lakrica

Jā, jā, tās ir tās konfektes, kuras, ja arī kāds no ceļojuma atved, reti kurš ēd. Manā birojā pavisam noteikti. Tad nu tas reti kurais, kurš tās patiešām ar prieku ēd, esmu es un man nav žēl, ja citiem tās negaršo. Vēl jo labāk, man paliek vairāk.

Šī it kā lakricīgā ziloņa stāsts droši vien ir par pacietību, kuru savējiem nākas turēt saujās visilgāk. Tāds ir tas savu cilvēku liktenis – pacietīgi gaidīt, kad aizņemtais draugs, kurš gada laikā izrotājis n-tos cilvēkus, beidzot izrotās arī viņu.

Paldies, mīļā Rudu, par pacietību un par cītīgu manis sapurināšanu visa gada garumā. Mēs esam kā ābeles, kuras aug viena otrai blakus un kurām ik pa laikam jāpārvēršas par tādu kā otras purinātāju. Sak, mosties, neredzēsi, kā āboli gatavojas.

Paldies un lai silti!

Published by

Kni

Love yourself more

11 thoughts on “Lakrica”

  1. Tik skaisti – lakricīgais skaists un tik skaisti par tām ābelēm – ļoti iesildīja sirdi šajā aukstajā rītā, kad lidošanas plānus maina mūsdienās neticama lieta, bet, jā – visas valsts ģenerālais streiks – paralizēts šodien būs viss – eh, sociālisms kapitālisma sirdī Eiropā… Lai Rīgā sirsnīga un vielga nedēļa!

    1. Paldies!
      Brisele atkal streiko? Šķiet precīzāk par “sociālismu kapitālisma sirdī” nemaz nevar pateikt. Tikmēr Rīgā ārā kaut kur salūts. Pieļauju, ka Hanzas vidusskola savu ikgadējo salūtu rīko.

  2. Ļoti smalki izskatās.
    Bet lakrica man negaršoja un negaršoja, taču pēdējā laikā, šķiet, esmu sākusi to saprast. Un ēst, ja nu kāds iedod.

    1. Paldies! Ir jau tā garša īpatnēja, bet dažreiz domāju, nez ko un kā mani bērnībā baroja, ka īsti nav tāda produkta, kurš man neietu pie sirds.

  3. Burvīgi! Panākt tādu nianšu bagātību ar vienu krāsu, kura, turklāt gaismu atstaro vismazāk no visām. Tik smalki, ka gribas izpētīt un novilkt ar pirkstiem pār katru mežģīnes ciku caku :)!

    1. Paldies! Jā, te pie galda sanāca krietni nolocīties un gaismu grozīt, lai tos izcilņus redzētu tā, kā es tās redzu, kad ziloni turu rokās, taču šis vēl nepārspēj oranžo, kuram gaisma noēda visus pustoņus, nianses un detaļas.

  4. :)) labrīt, Kni! Man arī nav iebildumu pret lakricu un no ārzemes parasti vedu kādu paku znotiņam..

Leave a Reply