Tomātu zupa slinkajiem

Šodien nenesas prāts uz ēst gatavošanu. Paēdusi brokastis, pēc kāda laika gāju uz masāžu un šitā štelle man vienmēr veicina apetīti, lai gan es tomēr gribētu, ka šī varētu šad tad tomēr rimties. Darba pilnas rokas un rūcošs vēders nekam neder.
Ātro krēmzupu!
Vajadzīgās lietas:
tomāti savā sulā (lieliska alternatīva tam, ka šobrīd vēl nesaķīmiķotu tomātu nav)
saldais krējums
pāris kartupeļi
ja kārojas gaļu, tad žāvēta cauraudzīte būs tieši laikā
maize grauzdiņiem
baziliks
ķiploka daiviņas

Darām šādi:
Nomizojam kartupeļus un sagriežam sīki, lai šie ātrāk izvārītos. Kad kartupeļi jau mīksti, nokāšam šķidrumu, taču ne visu. Drusku var atstāt. Pielejam klāt tomātus savā sulā, sapiparojam, sasālam un pavāram mazliet. Visu sablenderējam un pielejam klāt saldo krējumu, un uzvāram vēlreiz. Gaļu sagriež gabaliņos un kopā ar ķiplociņu sacep. Uz pannas uzcep grauzdiņus. Parasti maizi grauzdēju bez eļļas. Vienkārši uzlieku to uz kādu laiku uz karstas pannas.
Zupa gatava, pasniedzam bļodiņā ar grauzdiņiem un gaļas gabaliņiem. Uzkaisām baziliku. Ja ir svaigs, ak, laimīgie! =)

Lai labi garšo!
Links uz foto.

Published by

Kni

Love yourself more

7 thoughts on “Tomātu zupa slinkajiem”

  1. Auzu putra. Kukuls baltmaizes. Paka sulas. Termoss ar viršu tēju un viršu medu. Lāču cepumi ar zapti un vīna atliekas. Brīvdienu gasto laime. :-D (mežā bija fenomenāli skaisti)

    1. Tēja un cepumi man noderēti, jo es jau atkal gaidu tos viesus, bet šie nenāk un tas mani sāk satraukt.
      Par mežu – ticu, ka bija burvīgs skats!

    1. Lieliski! Svētdienai kā radīta.
      Uzcep vēl Cīrulītim ābolmaizi un pasniedz ar saldējumu un kanēli.
      Jopcik, kā sagribējas :D

  2. Nu, šito zupu man Kni klātienē iemācīja vārīt, Gott sei dank, ka pažēloja un iztika bez ķiplokiem. bet nu ideāli bez gala.
    Paldies!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.