Manas francūzietes zviedru burkānkūka

Šorīt no rīta gaudoja negants vējš un man atkal naktī bija rādījies karš. Nezinu, vai tas no vakariņām un vīna, vai arī tas bija pilnmēness pirksts. Vismaz šī bija pirmā nakts, kad miegā neredzēju kolēģus. Vismaz viens pozitīvs aspekts.

Šodienas brauciens uz Le Mont St. Michelle tika pārcelts uz rītdienu, savukārt šodiena aizpildīta ar mājas darbiem, kā arī dāmu lietām, tādējādi vīrietim ļaujot darīt savējās. Sākumā frizēšanās, pēc tam plastikošana un vakarā, it kā visi to būtu nopelnījuši, dosimies vakariņot ārpus mājas.

Vakardien vakarā iemācījos pavisam vienkāršu lietu un proti (lai cik tas arī dīvaini nebūtu, ņemot vērā manu atrašanās vietu) – kamēr čirka gatavoja ko kreptīgāku, es cepu zviedru burkānu kūku, kas visai labi tur līdzi un visticamākais arī vienā setā sit pušu manu tik ļoti iecienītu Starbucks burkānkūku. Tieši šī iemesla dēļ esmu nolēmusi padalīties ar jums šajā receptē.

Burkānu kūkas recepte.
Sastāvdaļas:
2 olas
2dl cukura (1/2 baltā; 1/2 brūnā)
1 tējkarote cepampulvera
1/2 tējkarotes sodas
1 tējkarote vaniļas cukura
3dl smalki rīvētu burkānu
1dl eļļas
1 tējkarote rīvēta kanēļa
1/2 ingvera pulvera
2dl miltu

Mērce garnējumam:
100 g filadelfijas siera bez jebkādām piedevām
pāris pilītes citrona sulas
1.5 dl cukura
30 g sviesta

1. sajaukt olas un cukuru ar mikseri, lai masa veidojas gaisīga;
2. sajaukt traukā visas sausās sastāvdaļas;
3. piebērt klāt sakultajām olām ar cukuru klāt sauso sastāvdaļu maisījumu;
4. pieliet eļļu burkāniem;
5. piebērt ar eļļu sajauktos burkānus klāt mīklai un sakult visu ar mikseri;
6. ieziest formu (ideāli, ja ir silikona forma) ar sviestu un uzbērt rīvmaizi. Ja ir silikona forma, tad mierīgi var iztikt bez rīvmaizes vai mannas;
7. ielej mīklu formā un liek cepties 30 min 175’C;
8. kad kūka atdzisusi, tās virspusē uzklāj sagatavoto mērci, kas ir skābena un lieliski papildina kūku.
Foto nebūs, mēs visu apēdām :D :D :D

Lai jauks vakars un tad jau lai mums rītdien labs ceļa vējš uz Le Mont St. Michelle. Čirka tikko man jautāja, vai es esot pasūdzējusies, ka kāds jūspusē laikam noskaudis mūsu saulaino laiku :D

Foto no šejienes

Published by

Kni

Love yourself more

7 thoughts on “Manas francūzietes zviedru burkānkūka”

  1. recepte kārdinoša, būs jāpamēģina, tikai mani vienmēr mulsina tā mērvienība ‘dl’ :)

  2. Mana pieredze ar dl ir mazlietiņ cita, jo tā bija saistīta ar ķīmijas dozēšanu, bet nedomāju, ka tas mainītos šajā gadījumā. 100 ml = 1dl (decilitrs)

  3. Kni, lielumlielais paldies par recepti! Šovakar izcepu – fantastiski garšīga (jāatzīstas – pirms tam mana attieksme pret burkānkūkām bija stipri vien skeptiska).
    Vai no Bērlīnes mēs arī varam gaidīt kādu gardumu? ;)
    Novēlu izbaudīt atvaļinājumu ar katru poru un visām maņām!

    1. Man prieks! Bija tieshi dzirdeets, ka pat burkaanu neeedaaji sho kuuku eedot un papildus porciju jautaajot, bet Berliines staasts ar kaads buus, vismaz peec mirklja par paarlidojumu no Pariizes uz Berliini.
      Viss patiesiibaa atkariigs no taa, cik daudz man ljaus pie shii dailjaa mac paseedeet =)
      Lai kosha diena!

Leave a Reply