Kni virtuve

love yourself more

Zemenes. Zemenes? Zemenes!

Runā, ka zemenes esot sākumā jāsaēdas, cik vien lienot un tad var domāt par to citādāku pārstrādi, apstrādi un pielietojumu. Jūs sākumā saēdieties, bet pēc tam, kad būs apnicis ēst zemenes pa parasto, varēsiet izmēģināt kaut ko no šī.
1. zemenes ar skābo krējumu un cukuru.
zemenes
skābais krējums
cukurs

Zemenes sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un pārlej ar skābo krējumu. Kurš jau viebjas? Tie nav nekādi joki, patiešām. Kārtīgi sajauc un gardu muti ēd tik nost =)
2. dzēriens dārza ballītei.
zemenes un citas ogas
ledus
šampanietis vai dzirkstošais vīns

Nav dārza? Tas tad arī ir vienīgais trūkums. Lai kur Tava lieliskā ballīte būtu, derēs.
Man negaršo šampanietis un tam līdzīgie dzērieni, jo galu galā no tiem tikai sāp galva un prieka nekāda, taču šis variants liekas pat ļoti pievilcīgs. Nogaršots bufetē „Istaba”.
Tātad – vajadzēs zemenes un noteikti arī citas ogas no omes dārza derēs. Domāju, ka avenes, upenes, arī kāds ķirsis būs tieši laikā. Lūk, ogas sasmalcinām, taču ievārījumu taisīt nevajag.
Pievienojam glāzē ledu. Bet tagad noslēdzošais posms – lēnām lejam klāt šampanieti. Aizmirsu piebilst, šim pasākumam derēs vīna glāzes. Pirms izbaudīt šo gardo dzērienu, to vislabāk samaisīt ar salmiņu.
Ak, un dzeriet uzmanīgi, tam joprojām piemitīs šampanieša ātrais reibinošais efekts.
3. svaigākam skatienam
Es taču teicu, ka tas dzēriens jādzer uzmanīgi. Neklausījāt, ja?
Te būs kāds ieteikums, ko ar zemenēm sadarīt uz sejas.
Skābo krējumu un biezpienu sajauc ar olīveļļu, pievieno suliņu no 100 gramiem zemeņu un kārtīgi sajauc. Uzklāj uz sejas, kakla zonas un notur 15 līdz 20 minūtes. Pēc tam noskalo ar tīru remdenu ūdeni. Šī maska ir labi piemērota sausai, problemātiskai ādai, zemenēs esošās taukskābes iedarbosies kā dabīgs pīlings, vitamīni stiprinās šūnas. Maskai ir mitrinošas, nomierinošas un iekaisumu mazinošas īpašības.
Īsti nederēs? Skat, te ir vēl!

Ja arī jums ir kāds labs ieteikums, ko iesākt ar aromātiskajām ogām, klājiet vaļā!

Foto

Atvilktne: Kni.stāsts
  • gerrda saka:

    mmm, tam pirmajam variantam vēl var piebērt vaniļas cukuru. un lai arī neesmu nekāda vaniļas cukura cienītāja, šādi pat man varētu iegaršoties vaniļa.
    jā, tieši to recepti netīšām pirms pāris dienām atklāju un ir tik gardi gardi, ka jālaiž atkal uz tirgu, jo tikko siekaliņa saskrēja.

    08/07/2010 at 06:49

Leave a Reply