Visi veģetārieši noteikti jau no virtuves durvīm ir atgājuši labi tālu, jo tādu skatu, kurā pārlaimīga jaunkundze, rokā turot asari, kuru pēc mirkļa pagatavos kā dārgāko delikatesi, ilgi izturēt nevar. Galgu galā tekstu var arī iekopēt wordā un lasīt tā, bez foto.
Tas bija vakardien, kad vecāki, it kā cenzdamies iespēt zaudēto laiku un atgūt tos gadus, kad studiju laikā manu somu ar burciņām nepielika, somu pildīja visādiem labumiem, tajā skaitā arī svaigi nozvejoto asari. No trim milzeņiem varēju izvēlēties vienu, lai gan mamma bija gatava dot divus.
Ziemeļpolā ir tāds nerakstīts likums, ka, ja Gunča jau sēž uz ezera, tad citiem ledus vēl ir par plānu. Tas Gunča ir mans tētis un, manuprāt, ir labākais zvejnieks visā Ziemeļpolā. Zivju savaldītājs un pavēlnieks. Kā smejies, ja citiem ir zivju dienas, tad mani vecāki periodiski uzrīko kādu gaļas dienu.
Šī būs viena no mūsu ģimenes populārākajām zivju pagatavošanas receptēm, kas paredzētas ātrajām pusdienām vai vakariņām.
Vajadzēs:
1. baltā zivs
2. malziet krējuma
3. malziet majonēzes
4. pāris ķiploka daiviņu
5. sāls
Uz pannas uz cepamā papīra liek notīrītu, viducī atvērtu zivteli. Gluži tādu, it kā to sagatavotu uz kūpināšanu. Pārkaisa ar sāli. Sagriež kiploku. Var tādās kā šķēlītes, es griezu sīki. Uz zivs uzliek nedaudz krējuma un majonēzes, kuru pēc tam ar karoti vienmērīgi izlīdzina. Uzber ķiplokus un tos arī tā kā pārklāj ar krējumu. Krējuma/majonēzes kārta ir diezgan plāna.
Liek iekšā cepeškrāsnī. Man nav ne jausmas, cik grādos, jums labāk zināt. Man ir gāzes plīts. Pēdējo reizi, kad centos noskaidrot, cik tur ir grādu, izdarīju to ar termometru, kuru izmantoju citai krāsniņai, proti, tai, kurā cepu plastiku. Termometrs atņirdzās un par nieka deviņiem latiem varēju pirkt jaunu. Šausmīgi dārgi pīrādziņi sanāca, kā rezultātā vairāk ar tādām glupībām nenodarbojos.
Zivtiņa būs gatava pēc apmēram 15 – 20 minūtēm.
Ja uz pannas ir vieta, noteikti var blakus gabaliņos cept dārzeņus. Tā kā uz manas pannas vietas nebija, zivi pasniedzu kopā ar svaigiem salātiem. Lieliski klāt visam šim garšoja alus. To nes viesi. Par to nesatraucieties.
Lai garšo!
Mans vēderiņš vēl turpina priecāties! Paaaldies, nākšu vēl! :)
Paldies par kompāniju, paldies par Elēnu. Tik gardi nosmieties.
o jā, Elēna ir mana ticība un pārliecība :D
Tikko izmēģināju – paldies par recepti, ritīga ņamma. :)